Екип

Светла Колева
Светла Колева
+359889868211 - Учител по танци/ балетен педагог
Светла Колева е родом от град Казанлък. През 2001г. открива света на балетното изкуство в БТЦ ‘‘Грация‘‘ до 2016г, където изучава 15 години Класически балет, 10 години Характерни танци, 9 години Модерен балет, 5 години Хип-хоп, Шоу денс и други съвременни стилове. Била е помощник-преподавател в школата 5 години.
Взима участие в танцови работилници за съвременен танц с хореограф Паоло Лонди 2013г.
През 2014г. заминава за Италия, Рим за три седмично професионално обучение по съвременен танц в Associazione Culturale Mondial Dance с директор Стефано Селлати. Към края на същата 2014 година получава сертификати за професионално обучение в направление Характерни танци и Модерен балет в Русия, Москва. През 2015г завършва гимназия НГПИД акад. ‘‘Дечко Узунов‘‘ гр. Казанлък специалност Пространствен дизайн и започва своето висше образование в Националната художествена академия, София бакалавърска степен Моден дизайн и Педагогика. 2019г. се дипломира и започва да учи магистър Сценография в НХА с магистърска програма Проектиране на авторски визуален спектакъл. Дипломната работа която прави е сценографско решение и костюми за детски балетен спектакъл ‘‘Пипи Дългото чорапче‘‘.
Значими постижения в балетното изкуство:
1.Европейски шампионат Dance Fest 2013 Нови Сад, Сърбия, категория Ballet-Solo 1 място.
и категория Contemporary-Solo 3 място.
2.Dance World Cup, Brighton-England, 1 July-6July 2013 CERTIFICATE SVETLA KOLEVA 2 място в категория Характерни танци с танц Калинка.
3. МЕЖДУНАРОДНЬЙ МНОГОВАНРОВЬЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС 2014г. ’’ВО ИМЯ ЖИЗНИ НА ЗЕМЛЕ’’ посвещеньй году культурь в России Москва ДИПЛОМ ЛАУРЕАТА 1 СТЕПЕНИ Номинация: Класически балет и Модерен балет, Възрастова категория: 18 години,
4. БФСТД-БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТНИ ТАНЦОВИ ДИСЦИПЛИНИ годишни награди 2013 ПРИЗ най-успешен дебют сеньори, Балет и Модерн СВЕТЛА КОЛЕВА ,,Грация’’ Казанлък р-л Алла Ангелова.
Лилия Добрева
Лилия Добрева
+359882868628 - Учител по танци/ балетен педагог

Лилия Добрева завършва специалност Кинезитерапия в Национална спортна академия“Васил Левски“ през 2016 г. От дете започва да се занимава с класически балет и съвременен танц и стъпва в балетната зала още на 5 годишна възраст в БТШ „Бисер“ с ръководител Грозданка Ангелова.  Има танцов опит на над 20 години. За този период участва в редица конкурси както в България, така и в чужбина. През 2011 г. взема участие във Финалите на Световна танцова купа, която се провежда в Париж, а през 2013 г. в Австрия.

Част е от екипа на Клуб за изкуства „Терпсихора“ още от самото му създаване.

„Танцът е най-красивият начин, чрез който човек може да изрази себе си“, Лилия Добрева.

Ивана Стоянова
Ивана Стоянова
+359877669093 - Учител по танци/ балетен педагог
Ивана Стоянова завършва “Национално училище за танцово изкуство” през 2021 година. В момента е студент – педагогика и танцово изкуство. Има опит в преподаването на класически и модерен балет на деца от 5 годишна възраст. Участвала е в множество национални конкурси, състезания, концерти, благотворителни кампании, била е на сцената при откриване на различни мероприятия и е награждавана многократно.
“Нека четем и да танцуваме; Тези две отклонения никога няма да навредят на света.” (Волтер)
Валентина Вирянска
Валентина Вирянска
+359876620078 - Учител по танци/ балетен педагог
Валентина Вирянска завършва Националното училище за танцово изкуство през 2017 г.  Отскоро тя е и дипломирал се театровед. Има опит като преподавател по класически балет вече четири години.
„За мен чрез езика на танца биха могли да се ословестят онези невидими процеси в душевността на човека, които ни е трудно да облечем в думи.“
Мариана Веселинова
Мариана Веселинова
+359887523020 - Балетен педагог

Мариана Веселинова е възпитаник на Държавното хореографско училище. Преподавател с дългогодишен педагогически опит. Тя е всеотдайна и обича децата. Работата в балетната зала я зарежда с положителни емоции, а учениците й са мотивирани и с желание посещават всяка една репетиция. Нейни възпитаници се класират за участие във финалите на Световна танцова купа през 2022 г. в Испания.

Аличе Д’Орио
Аличе Д’Орио
+393202843641 - Балетен педагог

Аличе Д’Орио е родом от Италия.  Занимава с балет от 17 години. Освен класически балет, тя изучава професионално и техники на съвременния танц. Успешно защитава курс във Франция от 1 до 4 ниво, като първо и второ полага отлично. Участва в Шоу за таланти VB Factor в танцов раздел, където се класира на трето място. Завършва Национално училище за танцово изкуство в гр. София, а към момента учи в Национална музикална академия „П.Владигеров“ специалност „Балетна педагогика“.

Лилиан Асенова
Лилиан Асенова
+359 876141587 - Балетен педагог

Лилиан Асенова е от гр. София и се занимава с класически балет от 20 години. За първи път започва да танцува на 4-годишна възраст в Двореца на децата в балетна школа с ръководител Евелина Петева. Тя успява да предаде любовта си и отношението си към балета на Лилиан, както и на останалите деца. Благодарение на г-жа Петева, тя получава важните базови познания от класическия балет. След Двореца продължава своя път в балетна школа, която е ръководена от Мария Стоянова. Участвала е в много международни конкурси и балетни семинари в България и чужбина и има голям брой спечелени престижни награди, сертификати и купи. Завършила е бакалавър „Бизнес икономика с преподаване на английски език” в УНСС и в момента завършва магистратура „Аутсорсинг проекти и компании” в Софийския университет. Към момента учи магистратура по “Балетна педагогика” в НМА “Панчо Владигеров”. През цялото това време страстта й към балета никога не я напуска. През 2017 година започва да предава магията на класическия балет на дечица и им показва един вълшебен и приказен свят, в който те се потапят. Тя обича децата, а те с нетърпение очакват часовете по класически балет с кака Лили.

Славея Славчева
Славея Славчева
+359 889181264 - Балетен педагог

Славея Славчева е родена на 20 .12.1966 в София.
Завършва ДХУ специалност Класически танц през 1985 с отличен успех в класа на Елисавета Груева . По време на обучението си преподаватели по класически танц са Анна Панчева , Бонка Матова , Марина Владимировна Коляденко , Калина Богоева;
Дуетен танц с Крум Янков;
Изучва характерен танц при Бонка Матова , Живко Любенов , Емилия Кирова;
Исторически танц с Румяна Атанасова и Елисавета Груева;
Греъм техника при Маргарита Градечлиева;
Модерен танц със Стефан Христов;
Фолклорен танц с Марияна Илиева;
Пиано при Румяна Димитрова.
В периода 1985-88 е солист балерина в трупата на Държавна Опера Бургас , под ръководството на Павлина Иванова . Изпълнява солови партии в балети като „Пепеляшка“ , ,Нестинарка“ , Доктор Охболи“ , „Ромео и Жулиета“  и и др.
През сезона 1988-89 е солистка в Държавен Музикален театър „Стефан Македонски“ в София .
От 1989 г. живее и работи в Италия . Взима участие в представления с трупата на Риккардо делла Годенца и Мария Луиза Каппифери .
От 2008 е ръководител на Спортно Сдружение „ На пръсти“ -ASD In Punta di Piedi – където води уроци по класически и съвременен танц за деца и юноши и гимнастика за възрастни .
С някои от учениците си участва във всичките издания на Балетна Академия Марян, организирана и ръководена от примата на Българския Национален балет , д-р Диляна Никифорова , и през 2019г е поканена да вземе участие като доцент в изданието , което за жалост не се състоя , поради Ковид-19 пандемията.
В периода от 2009 до 2019 е гост жури и основен член на журито в Талент Шоу Конкурс VB Factor , като съдия в секцията Танц.

Борислава Тодорова
Борислава Тодорова
+ 359876190817 - Основател / Балетен педагог

„Вдъхновена от танца“ – Борислава Тодорова е основател на Клуб за изкуства „Терпсихора“ и за нея удоволствието от танца е водещо. С усмивка и ведро настроение тя ръководи децата и съхранява и развива техния талант. Мотото на школата „Където забавлението е танц и дисциплина“ отговаря на визията й за успех, а най-голямата й радост е любовта от работата с деца.

Борислава Тодорова стъпва в балетната зала на 5 годишна възраст. Нейн първи учител е г-жа Грозданка Ангелова, а в последствие педагог, ментор и наставник е г-жа Цветанка Гергинова.

Завършила специалност  „Балетна педагогика“ (бакалавър) и „Балетна режисура“ (магистър) в АМТИИ, гр. Пловдив, тя е носител на множество награди на национални и международни конкурси като танцьор.

Участник на финали на Световна танцова купа в Disneyland, Paris, France (2011) и Villach, Austria (2012), както и във финалите на Международна танцова организация в Biella, Italy (2013) и Frankfurt, Germany (2014). Танцувала е във конкурси и фестивали в Ричоне, Италия ; Кайро, Египет; Кардица и Александра, Гърция и др.

Борислава Тодорова създава електонни образователни детски книжки на балетна тематика, с цел да повиши интереса на най-малките към танцовото изкуство.

Към момента Борислава Тодорова е докторант в Катедра „Хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр. Благоевград.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram