Екип

Мариана Веселинова
Мариана Веселинова
+359887523020 - Балетен педагог

Мариана Веселинова е възпитаник на Държавното хореографско училище. Преподавател с дългогодишен педагогически опит. Тя е всеотдайна и обича децата. Работата в балетната зала я зарежда с положителни емоции, а учениците й са мотивирани и с желание посещават всяка една репетиция. Нейни възпитаници се класират за участие във финалите на Световна танцова купа през 2022 г. в Испания.

Аличе Д’Орио
Аличе Д’Орио
+393202843641 - Балетен педагог

Аличе Д’Орио е родом от Италия.  Занимава с балет от 17 години. Освен класически балет, тя изучава професионално и техники на съвременния танц. Успешно защитава курс във Франция от 1 до 4 ниво, като първо и второ полага отлично. Участва в Шоу за таланти VB Factor в танцов раздел, където се класира на трето място. Завършва Национално училище за танцово изкуство в гр. София, а към момента учи в Национална музикална академия „П.Владигеров“ специалност „Балетна педагогика“.

Мария Тасева
Мария Тасева
+359 878735689 - Балетен педагог / Учител по танци

Мария Тасева е член на Клуб за изкуства „Терпсихора“ . Тренирала е като малка художествена гимнастика. Любовта,която изпитва към балета и сцената,се старае да запали у малките деца,които правят първи стъпки в това чудно изкуство.

 

Лилиан Асенова
Лилиан Асенова
+359 876141587 - Балетен педагог

Лилиан Асенова е от гр. София и се занимава с класически балет от 20 години. За първи път започва да танцува на 4-годишна възраст в Двореца на децата в балетна школа с ръководител Евелина Петева. Тя успява да предаде любовта си и отношението си към балета на Лилиан, както и на останалите деца. Благодарение на г-жа Петева, тя получава важните базови познания от класическия балет. След Двореца продължава своя път в балетна школа, която е ръководена от Мария Стоянова. Участвала е в много международни конкурси и балетни семинари в България и чужбина и има голям брой спечелени престижни награди, сертификати и купи. Завършила е бакалавър „Бизнес икономика с преподаване на английски език” в УНСС и в момента завършва магистратура „Аутсорсинг проекти и компании” в Софийския университет. Към момента учи магистратура по “Балетна педагогика” в НМА “Панчо Владигеров”. През цялото това време страстта й към балета никога не я напуска. През 2017 година започва да предава магията на класическия балет на дечица и им показва един вълшебен и приказен свят, в който те се потапят. Тя обича децата, а те с нетърпение очакват часовете по класически балет с кака Лили.

Десислава Василева
Десислава Василева
+359 877926011 - Учител по танци

Десислава Василева е танцьор в Клуб за изкуства „Терпсихора“ и част от екипа на преподавателите от 2020 година.

Амбициозен и позитивен човек, винаги искаща да покаже слънчевата страна на нещата чрез танцова стъпка.

Славея Славчева
Славея Славчева
+359 889181264 - Балетен педагог

Славея Славчева е родена на 20 .12.1966 в София.
Завършва ДХУ специалност Класически танц през 1985 с отличен успех в класа на Елисавета Груева . По време на обучението си преподаватели по класически танц са Анна Панчева , Бонка Матова , Марина Владимировна Коляденко , Калина Богоева;
Дуетен танц с Крум Янков;
Изучва характерен танц при Бонка Матова , Живко Любенов , Емилия Кирова;
Исторически танц с Румяна Атанасова и Елисавета Груева;
Греъм техника при Маргарита Градечлиева;
Модерен танц със Стефан Христов;
Фолклорен танц с Марияна Илиева;
Пиано при Румяна Димитрова.
В периода 1985-88 е солист балерина в трупата на Държавна Опера Бургас , под ръководството на Павлина Иванова . Изпълнява солови партии в балети като „Пепеляшка“ , ,Нестинарка“ , Доктор Охболи“ , „Ромео и Жулиета“  и и др.
През сезона 1988-89 е солистка в Държавен Музикален театър „Стефан Македонски“ в София .
От 1989 г. живее и работи в Италия . Взима участие в представления с трупата на Риккардо делла Годенца и Мария Луиза Каппифери .
От 2008 е ръководител на Спортно Сдружение „ На пръсти“ -ASD In Punta di Piedi – където води уроци по класически и съвременен танц за деца и юноши и гимнастика за възрастни .
С някои от учениците си участва във всичките издания на Балетна Академия Марян, организирана и ръководена от примата на Българския Национален балет , д-р Диляна Никифорова , и през 2019г е поканена да вземе участие като доцент в изданието , което за жалост не се състоя , поради Ковид-19 пандемията.
В периода от 2009 до 2019 е гост жури и основен член на журито в Талент Шоу Конкурс VB Factor , като съдия в секцията Танц.

Борислава Тодорова
Борислава Тодорова
+ 359876190817 - Основател / Балетен педагог

„Вдъхновена от танца“ – Борислава Тодорова е основател на Клуб за изкуства „Терпсихора“ и за нея удоволствието от танца е водещо. С усмивка и ведро настроение тя ръководи децата и съхранява и развива техния талант. Мотото на школата „Където забавлението е танц и дисциплина“ отговаря на визията й за успех, а най-голямата й радост е любовта от работата с деца.

Борислава Тодорова стъпва в балетната зала на 5 годишна възраст. Нейн първи учител е г-жа Грозданка Ангелова, а в последствие педагог, ментор и наставник е г-жа Цветанка Гергинова.

Завършила специалност  „Балетна педагогика“ (бакалавър) и „Балетна режисура“ (магистър) в АМТИИ, гр. Пловдив, тя е носител на множество награди на национални и международни конкурси като танцьор.

Участник на финали на Световна танцова купа в Disneyland, Paris, France (2011) и Villach, Austria (2012), както и във финалите на Международна танцова организация в Biella, Italy (2013) и Frankfurt, Germany (2014). Танцувала е във конкурси и фестивали в Ричоне, Италия ; Кайро, Египет; Кардица и Александра, Гърция и др.

Борислава Тодорова създава електонни образователни детски книжки на балетна тематика, с цел да повиши интереса на най-малките към танцовото изкуство.

Към момента Борислава Тодорова е докторант в Катедра „Хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр. Благоевград.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram