Танцов фестивал „Намери своя ритъм“ 4

Конкурсът „Намери своя ритъм“  се проведе за втора поредна година между 31 май и 2 юни 2019 година в с. Долна Малина. Фестивалът е с благотворителен характер и се проведе за четвърта година, като основната идея е „Деца учат деца“ и именно те, заедно със своите учители, организират танцови семинари за ученици, които никога не са имали досег с танцовото изкуство и в рамките на няколко дни, успяват да се подготвят и смело излизат на сцена. В конкурсната част се дава възможност на децата, които се занимават продължително време с изкуство да покажат своите умения, постоянство и любов към танца, за да мотивират всяко едно дете, мечтаещо да излезе на сцена като му покажат, че никога не е късно, стига човек да има желание!

Децата от Клуб за изкуства „Терпсихора“ представиха над 20 хореографии, като спечелиха редица призови отличия. От соловите изпълнения в стил класичеки балет най-висока оценка и почти максимален резултат получи Кристияна Илиева с вариация от балета „Корсар“. Второ и трето място в същата втора възрастова група  бяха отсъдени за Елена Мацурева и Анушка Дюлгерова.

В стил характерни танци златен медал бе връчен на Стела Терзиева, която представи испански танц. Сред най-малките деца, които за първи път излизат на сцена, отличени с медали бяха Мая Анастасова и Алиса Петрова. В стил съвременен танц ПЪРВО място спечели Рая Борисова със своето соло. Тя бе отличена и в соло класически балет, възрастова група 12-15 години. В най-голямата възрастова група над 15 години в стил съвременен танц, дуетът „Тайни“ на Мария Тасева и Десислава Василева, също спечели отличие.

Децата представиха няколко групови танца, за които също получиха купи и награди.Те се включиха и в безплатните танцови семинари, в стиловете – класически балет, съвременен танц, народни и латино танци, хип-хоп и к-поп.

Солистите от Клуб за изкуства „Терпсихора“ взеха участие и в Гала концерта на фестивала, който се проведе в Народно читалище „Васил Левски“ 1943 година в с.Долна Малина.

Гордеем се с Вас, мили деца! Продължавайте да работите все така упорито и с любов!