Танцов фестивал „Утринна звезда“ 2020 г., гр. София

На 22 и 23 февруари в Дом на културата „Искър“, гр. София се проведе Танцов фестивал „Утринна звезда“, който традиционно събира участници от цялата страна. Децата от Клуб за изкуства „Терпсихора“ се представиха достойно и участваха в няколко танцови направления – класически танц и танцово шоу.

Нашите най-малки танцьори – „Морячетата“ и „Калинките“ завоюваха две трети места във формация и малка група, като се постараха изключително много и с усмивка и чар спечелиха симпатиите на журито.

Дуетът „Графини вишни“, представен от Анушка Дюлгерова и Елена Мацурева също бе класиран в челната тройка, като конкуренцията в тяхната върастова група беше наистина голяма. Поздравления, момичета! Работете все така упорито!

За първи път на сцена в такъв голям конкурс се представи и Мая Анастасова като само едно място я раздели с почетната стълбичка. Въпреки това, Мая изтанцува своята вариация много добре и силно вярваме, че ако продължава да се старае, ще получи отличие съвесем скоро.

Във втория ден на конкурса, децата от Клуб за изкуства „Терпсихора“ изтанцуваха откъс от Спектакъла „Коледата на Пипи“, както и вариация на маймунката, изпълнена от Неда Щерева, която бе наградена с бронзов медал.

Специални благодарности към Магазин за карнавални костюми „Карнавал“, без чиято помощ и подрепа нямаше да имаме тези невероятни костюми. Исрени благодарности за костюма на Маймунката и вярваме, че ще донесем още много медали, именно с него!

Гордеем се с представянето на всички деца!