Екип

Светла Колева
Светла Колева
+359889868211 - Учител по танци/ балетен педагог
Светла Колева е родом от град Казанлък. През 2001г. открива света на балетното изкуство в БТЦ ‘‘Грация‘‘ до 2016г, където изучава 15 години Класически балет, 10 години Характерни танци, 9 години Модерен балет, 5 години Хип-хоп, Шоу денс и други съвременни стилове. Била е помощник-преподавател в школата 5 години.
Взима участие в танцови работилници за съвременен танц с хореограф Паоло Лонди 2013г.
През 2014г. заминава за Италия, Рим за три седмично професионално обучение по съвременен танц в Associazione Culturale Mondial Dance с директор Стефано Селлати. Към края на същата 2014 година получава сертификати за професионално обучение в направление Характерни танци и Модерен балет в Русия, Москва. През 2015г завършва гимназия НГПИД акад. ‘‘Дечко Узунов‘‘ гр. Казанлък специалност Пространствен дизайн и започва своето висше образование в Националната художествена академия, София бакалавърска степен Моден дизайн и Педагогика. 2019г. се дипломира и започва да учи магистър Сценография в НХА с магистърска програма Проектиране на авторски визуален спектакъл. Дипломната работа която прави е сценографско решение и костюми за детски балетен спектакъл ‘‘Пипи Дългото чорапче‘‘.
Значими постижения в балетното изкуство:
1.Европейски шампионат Dance Fest 2013 Нови Сад, Сърбия, категория Ballet-Solo 1 място.
и категория Contemporary-Solo 3 място.
2.Dance World Cup, Brighton-England, 1 July-6July 2013 CERTIFICATE SVETLA KOLEVA 2 място в категория Характерни танци с танц Калинка.
3. МЕЖДУНАРОДНЬЙ МНОГОВАНРОВЬЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС 2014г. ’’ВО ИМЯ ЖИЗНИ НА ЗЕМЛЕ’’ посвещеньй году культурь в России Москва ДИПЛОМ ЛАУРЕАТА 1 СТЕПЕНИ Номинация: Класически балет и Модерен балет, Възрастова категория: 18 години,
4. БФСТД-БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТНИ ТАНЦОВИ ДИСЦИПЛИНИ годишни награди 2013 ПРИЗ най-успешен дебют сеньори, Балет и Модерн СВЕТЛА КОЛЕВА ,,Грация’’ Казанлък р-л Алла Ангелова.
Лилия Добрева
Лилия Добрева
+359882868628 - Учител по танци/ балетен педагог

Лилия Добрева завършва специалност Кинезитерапия в Национална спортна академия“Васил Левски“ през 2016 г. От дете започва да се занимава с класически балет и съвременен танц и стъпва в балетната зала още на 5 годишна възраст в БТШ „Бисер“ с ръководител Грозданка Ангелова.  Има танцов опит на над 20 години. За този период участва в редица конкурси както в България, така и в чужбина. През 2011 г. взема участие във Финалите на Световна танцова купа, която се провежда в Париж, а през 2013 г. в Австрия.

Част е от екипа на Клуб за изкуства „Терпсихора“ още от самото му създаване.

„Танцът е най-красивият начин, чрез който човек може да изрази себе си“, Лилия Добрева.

Александра Томова
Александра Томова
+359885757333 - Учител по танци/ балетен педагог
Александра Томова завършва “Национално училище за танцово изкуство” през 2023/2024 година. Въпреки крехките си години, тя е работила с едни от най- известните хореографи в България. Започва да танцува на 3 – годишна възраст и има опит на сцена вече 15 години. Професионалният й опит е вече 15 години. Александра изучава класически балет, модерен танц, джаз, импровизация и характерни танци. Има множество квоти за международни конкурси и редица отличия в сферата. Няма търпение да предаде любовта си към танца и на най-малките деца в Клуб за изкуства „Терпсихора“.
Джанет Чавдарова
Джанет Чавдарова
+359883345555 - Учител по танци
Джанет Чавдарова завършва Гимназия за сценични екранни изкуства в гр. Пловдив. Танцува хип-хоп повече от 10 години, като в последните 9 преподава. Има опит в работата с деца по модерни и хип-хоп танци в Дом на културата „Борис Христов“, гр. Пловдив. Основател е на танцова група „New Generation“. Има редица отличия на национално и международно ниво. Участник и водещ инициативата „Мобилно танцово студио“, част от проект „Младежка социална зона, реализиран от „Национален алианс за работа с доброволци“ и част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. Казва за себе си: „Преподавател съм от сърце и танцьор по душа!“
Мариана Веселинова
Мариана Веселинова
+359887523020 - Балетен педагог

Мариана Веселинова е възпитаник на Държавното хореографско училище. Преподавател с дългогодишен педагогически опит. Тя е всеотдайна и обича децата. Работата в балетната зала я зарежда с положителни емоции, а учениците й са мотивирани и с желание посещават всяка една репетиция. Нейни възпитаници се класират за участие във финалите на Световна танцова купа през 2022 г. в Испания.

Никол Алексова
Никол Алексова
+359877292624 - Учител по латино танци

Никол Алексова танцува спортни (латино) танци вече 15 години. Има многобройни участия в международни и държавни турнири, както и много спечелени призови места. Понастоящем учи в Национална спортна академия „Васил Левски“, специалност „Треньор по спортни танци“. Никол обича да работи с деца и има опит в преподаването.

Мартина Георгиева
Мартина Георгиева
+359 883362004 - Учител по танци

Мартина Георгиева е на 19 години, родом от гр. Костенец. Тя започва своята танцова дейност в Денс Формация “Вайялет”, където вече 16 години се състезава в стиловете танцово шоу, модерен танц, джаз, боливуд и характерен танц. През годините има участия в множество състезания към БСТФ – “Sofia dance fest” и “Боровец танцува”, както и международни състезания в Прага, Босна и Херцеговина, Сърбия, Германия и Македония. В последната година работи като учител по танци и с много хъс и ентусиазъм предава любовта към танца и на най-мъничките деца.

Славея Славчева
Славея Славчева
+359 889181264 - Балетен педагог

Славея Славчева е родена на 20 .12.1966 в София.
Завършва ДХУ специалност Класически танц през 1985 с отличен успех в класа на Елисавета Груева . По време на обучението си преподаватели по класически танц са Анна Панчева , Бонка Матова , Марина Владимировна Коляденко , Калина Богоева;
Дуетен танц с Крум Янков;
Изучва характерен танц при Бонка Матова , Живко Любенов , Емилия Кирова;
Исторически танц с Румяна Атанасова и Елисавета Груева;
Греъм техника при Маргарита Градечлиева;
Модерен танц със Стефан Христов;
Фолклорен танц с Марияна Илиева;
Пиано при Румяна Димитрова.
В периода 1985-88 е солист балерина в трупата на Държавна Опера Бургас , под ръководството на Павлина Иванова . Изпълнява солови партии в балети като „Пепеляшка“ , ,Нестинарка“ , Доктор Охболи“ , „Ромео и Жулиета“  и и др.
През сезона 1988-89 е солистка в Държавен Музикален театър „Стефан Македонски“ в София .
От 1989 г. живее и работи в Италия . Взима участие в представления с трупата на Риккардо делла Годенца и Мария Луиза Каппифери .
От 2008 е ръководител на Спортно Сдружение „ На пръсти“ -ASD In Punta di Piedi – където води уроци по класически и съвременен танц за деца и юноши и гимнастика за възрастни .
С някои от учениците си участва във всичките издания на Балетна Академия Марян, организирана и ръководена от примата на Българския Национален балет , д-р Диляна Никифорова , и през 2019г е поканена да вземе участие като доцент в изданието , което за жалост не се състоя , поради Ковид-19 пандемията.
В периода от 2009 до 2019 е гост жури и основен член на журито в Талент Шоу Конкурс VB Factor , като съдия в секцията Танц.

Борислава Тодорова
Борислава Тодорова
+ 359876190817 - Основател / Балетен педагог

„Вдъхновена от танца“ – Борислава Тодорова е основател на Клуб за изкуства „Терпсихора“ и за нея удоволствието от танца е водещо. С усмивка и ведро настроение тя ръководи децата и съхранява и развива техния талант. Мотото на школата „Където забавлението е танц и дисциплина“ отговаря на визията й за успех, а най-голямата й радост е любовта от работата с деца.

Борислава Тодорова стъпва в балетната зала на 5 годишна възраст. Нейн първи учител е г-жа Грозданка Ангелова, а в последствие педагог, ментор и наставник е г-жа Цветанка Гергинова.

Завършила специалност  „Балетна педагогика“ (бакалавър) и „Балетна режисура“ (магистър) в АМТИИ, гр. Пловдив, тя е носител на множество награди на национални и международни конкурси като танцьор.

Участник на финали на Световна танцова купа в Disneyland, Paris, France (2011) и Villach, Austria (2012), както и във финалите на Международна танцова организация в Biella, Italy (2013) и Frankfurt, Germany (2014). Танцувала е във конкурси и фестивали в Ричоне, Италия ; Кайро, Египет; Кардица и Александра, Гърция и др.

Борислава Тодорова създава електонни образователни детски книжки на балетна тематика, с цел да повиши интереса на най-малките към танцовото изкуство.

Към момента Борислава Тодорова е докторант в Катедра „Хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр. Благоевград.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram