Финали на Световно първенство, Прага, юни 2023

ЗЛАТЕН медал за Кристин Тонева в категория – „Песен и танц“ на финалите на Световното първенство в Прага през 2023 година.

Ръководител: Борислава Тодорова

Вокален Педагог Тюркян Исмаил Сали

Песен- Do you want to build a snowman?

 

Отлично представяне и за останалите ни момичета. За първа година децата от Клуб за изкуства „Терпсихора“ спечелиха квота за Финалите с 9 свои изпълнения.

Сиана Недялкова представи школата в категория соло класически балет, възрастова група 10-13 години, Тя изпълни Вариация на Нуне от балета „Гаяне“ . Ръководител -Славея Славчева

Димана Вълева и Амели Петрова получиха висока оценка за своя дует в категория класически балет до 9 години, но се наредиха на 6 позиция във финалното класиране. Конкуренцията беше наистина голяма.

Дует в същата категория, но възрастова група 10-13 години представиха Гергана Ангелова и Ана Мария Кирилова. Ръководител: Славея Славчева

Квартетът ни в категория – характерни танци, в изпълнение на Амели Петрова, Димана Вълева, Карина Цветкова и Мелина Тиока се класира на 4 място. Мел е най-малкият участник в целия формат на финалите на Световна купа, едва на 4 години, но заедно с останалите деца, тя показа най-доброто от себе си и се представи достойно. Ръководители: Борислава Тодорова и Славея Славчева

Квартет и в стил класически балет- „Зима“, възрастова група 10-13 години. Престижно класиране с висок резултат и 5 място в общото класиране за категорията. Изпълниха Сиана Недялкова, Гергана Ангелова, Ана Мария Кирилова и Карина Станева. Ръководител Славея Славчева.

Във формациите децата ни се представиха с два танца  – един в категория класически балет и един в съвременен танц.

„Валс на цветята“ и „Дъжд“ с ръководители Борислава Тодорова и Славея Славчева.

В съвременен танц малка група, момичетата ни успяха да докоснат публиката с емоционалното си изпълнение на танца ‘The Great Houdini“, хореография Славея Славчева. В изпълнение на Сиана Недялкова, Карина Станева, Катрин Дикова и Ана Мария Кирилова.

Поздравления за доброто представяне!